Spring til indhold

Nye SMS Lån

Markedet for SMS lån er et konkurrencedygtigt marked. Nye sms lån og lånudbydere kæmper med næb og klør for at blive set i mængden. Nye lånudbydere promoveres og kommer frem i mængden med regelmæssige intervaller, men dette er ikke store udsving. Det er mere almindeligt, at allerede etablerede långivere i stedet lancerer nye låneprodukter under nye mærker. Derfor bør du være opmærksom på lidt forskelligt når du leder efter et nyt sms lån.

Som højst tilføjes 4-5 nye lån og lånemuligheder på et år. På samme tid forsvinder cirka detsamme antal. 

Hvis du leder efter nye långivere: Husk altid at kontrollere, at långiveren er under tilsyn af Finanstilsynet, og at de har en lovlig ret til at udføre deres forretning. Alvorlige långivere er altid registreret hos den svenske finanstilsynsmyndighed og følger god udlånspraksis og bestemmelserne i forbrugerkreditloven.

Vi har gennemgået alle långivere, der er vises herunder  På den måde har vi sikret, at du kan føle dig sikker i din låneansøgning.

Tænk dig om – inden du tager et SMS lån

En fordel ved sms lån, som også kan være en ulempe, er, at det er meget hurtigt at låne penge. Fra det tidspunkt, du opretter din ansøgning, som i mange tilfælde kun tager et par minutter at gennemføre, tager det ikke lang tid, før pengene er på kontoen. 

Fantastisk for de fleste mennesker, men ulempen er, at det nogle gange måske går lidt for hurtigt.

Inden du tager et SMS lån, skal du vide, at du er i stand til at tilbagebetale det samlede beløb, du har lånt – plus renterne. Lad os sige, at du optager et SMS lån på 2.000 DKK i midten af ​​oktober. Alt går gnidningsløst, og du har pengene på kontoen allerede samme dag, som du indgiver din ansøgning.

I midten af ​​november er det tid til at tilbagebetale SMS-lånet. Nu skal du også betale renter for det lånte beløb. I mange tilfælde er renteomkostningerne for et lån i denne størrelse omkring 400 DKK. Så du betaler DKK 2.400. Nu har du gjort dig gældfri fra det SMS-lån, du tog i oktober, og du er gået tilbage DKK 400.

En uge før det er tid for novemberlønnen at gå ind på lønkontoen, bemærker du, at kontoen er tom. Løsningen vil derefter være, som i sidste måned, at tage et SMS lån for midlertidigt at styrke kasseapparatet. Denne gang tager du et lån på DKK 3.000 for at kompensere for de renteomkostninger, du betalte (disse DKK 400).

Nu kan du administrere, indtil lønnen er deponeret på kontoen, og november bliver december. Hverdagen ruller videre – du har endda råd til at købe julegaver, når regningerne er betalt. Men så, omkring den tredje advent, dukker det op i posten; 

“Din faktura på DKK 3.600 forfalder til betaling i morgen. Betal straks for at undgå påmindelsesgebyrer.
Hilsen / SMS lånfirma”.

Eksempel på betalingspåmindelse fra et lånfirma

Overhovedet ikke godt.

Du har ikke 3.600 DKK, som du nu skal betale. Denne gang er løsningen at optage et andet SMS lån for at tilbagebetale det andet. Du tager nu et lån på DKK 4.000 fra SMS-låneselskabet nr. 2.

Jul og nytår går. Lige i tide til januarlønnen, vil du modtage en e-mail fra sms-selskabet nr. 2; 

”Husk, at din faktura på DKK 5.000 forfalder til betaling inden for et par dage. Betal det fulde beløb så hurtigt som muligt for at undgå påmindelsesgebyrer ”. 

Eksempel på opfølgende mail fra låneudbyder

Du betaler DKK 5.000, som du tager direkte fra lønnen. Du kan næppe betale alle dine andre regninger.

Januar er for mange den fattigste måned hele året (fordi mange tømmer deres konti på jagt efter julegaver og andre ting, der hører julen til), men for dig er det helt nede. Løsningen er igen at tage et SMS lån for at dække det forrige lån, du har optaget. Efter et lille skøn kommer du til den konklusion, at du har brug for omkring 6.000 DKK for at komme til næste løn.


Vi afslutter denne historie nu, men den udfylder dens funktion; Et kortvarigt lån kan hurtigt have vidtrækkende konsekvenser for din økonomi. Derfor er det vigtigt, at du tænker nøje igennem, at du skal have råd til at tilbagebetale dit SMS lån. At komme ud af en gældsfælde er noget, du kan kæmpe med i mange år.

Hvad er forskellen mellem et SMS lån og et kviklån?

Et kviklån eller SMS lån i dag henviser til den samme type lån. Hvis du vil være stædig og virkelig prøve at finde noget, der adskiller de to, kan du måske sige, at hurtige lån ofte er forbundet med et lidt større lån, der løber over en lidt længere periode, mens SMS lån har en tendens til at have kortere løbetid og være mindre beløb. Men igen vil disse betyde, at du er nødt til at bruge til disse processer. I branchen kaldes det også forbrugerkredit, og for nylig er begrebet kontokredit begyndt at dukke op.

Ordet SMS-lån har sin oprindelse i, hvordan ansøgningsprocessen så ud, da de første lån blev lanceret på markedet for lidt over et årti. Derefter sendte du simpelthen din ansøgning om lån via sms, og det var derfor vigtigt, at du havde et telefonnummer, der var registreret på dig selv. 

I dag er ansøgningsprocessen mere seriøs, hvor du skal udfylde oplysninger om indkomst, udgifter og boligsituation. Det tager lidt længere tid, men resultaterne for alle parter er desto bedre. De, der låner penge, kan træffe bedre beslutninger, og du, der ansøger om et lån, risikerer ikke at tage vand over hovedet ved at låne penge, som du ikke har nogen rimelig chance for at tilbagebetale.

SMS lån trods RKI

Når du skal låne penge, hvad enten det er et sms- ån, privat lån, eller hvis du ansøger om et lån trods RKI , vil det selskab du låner penge fra tage en kreditrapport om dig. Långiver er forpligtet til det i henhold til lov om forbrugerkredit.

Der er en række forskellige spillere, der samler dine økonomiske oplysninger, men den største og mest almindelige spiller er Experian/RKI.

En kreditrapport viser, hvordan din økonomiske situation ser ud. Du kan læse hvilke lån og kreditter, du allerede har, hvis du har betalingsanmerkninger eller løbende gældsbalance hos fuldbyrdelsesansvarlig.

Den store forskel mellem Experian og andre virksomheder, såsom CreditSafe og Bisnode, er, at når information er registreret hos RKI, forbliver den synlig for alle andre, der også leverer information via RKI. En anmærkning i RKI er synlig i 5 år, eller indtil din gæld er betalt, hvorefter den fjernes fra registret. Mange oplysninger er et advarselsflag og vil påvirke din kreditvurdering negativt.

Hvis långiveren i stedet bruger CreditSafe eller Bisnode , gemmes oplysningerne ikke noget sted og forbliver usynlige for andre, der tager information om dig. Dette betyder, at din kreditvurdering ikke påvirkes af, om nogen tager information fra dig.

Et SMS lån trods RKI er så at sige en mere anonym måde at låne penge på. I vores lister over långivere kan du hurtigt og nemt se, hvilket firma långiveren bruger til sine kreditoplysninger. 

Du kan dog ikke tage et lån trods RKI, hvis du ikke har en kautionist.

SMS lån eller mikrokredit

Synonymer bruges også synonymt med ord som SMS lån eller mikrokredit. Dette er en form for lån, der allerede har eksisteret i et årti. Tidligere var hurtige lån berygtede for deres store gebyrer og høje renter. I dag, da lånetypen er blevet meget mere almindelig og mere accepteret, er betingelserne heldigvis meget bedre. Långivere til disse lån er også blevet så mange, at konkurrence efterhånden har gjort lånene stadig mere fordelagtige.

Hvordan tager jeg et sms lån?

Proceduren er normalt som følger: Du identificerer dig hurtigt og nemt med långiveren med NemID, du udfylder dine oplysninger og indtaster derefter det ønskede lånebeløb og tilbagebetalingsplan. Derefter behøver du ikke vente længe på et svar, og hvis du bliver godkendt, er udbetalingstiden også næsten altid meget hurtig.

Ønsker du at tage et lån uden NemID? Efter at systemet trådte i kraft, er det desværre blevet noget sværere at ansøge om et hurtigt lån uden NemID, men nogle långivere holder stadig denne mulighed åben. Her på Vestor ønsker vi at anbefale alle lån, som du kan optage, uanset om du ønsker at tage et hurtigt lån med NemID eller uden. Sammenlign i dag for at finde det perfekte lån!

Bedste sms-lån med god sigt, renter og månedlige omkostninger

Det, der påvirker de endelige omkostninger ved denne type lån – eller for ethvert lån – for den sags skyld – er hovedsageligt renter, månedlige omkostninger og løbetid (dvs. tilbagebetalingstid). Selvom de månedlige omkostninger undertiden kan virke høje på korte løbetider, er det stadig generelt smartest at sigte mod korte løbetider. Selvfølgelig vil du finde så billige lån som muligt. Også her kommer vores service ind i billedet, som let sammenligner lån og forskellige långivere for at finde det bedste hurtige lån til dig.

Låne penge hurtigt med lave renter


Som sagt var denne type lån tidligere forbundet med skræmmende renter. I dag er der dog flere långivere, der tilbyder overraskende overkommelige muligheder. Dette muliggør en meget mere sikker måde end før at optage et lavt rente-sms-lån. Du bør dog holde øje med andre gebyrer, selv på lån til lave renter. Høje gebyrer kan i virkeligheden betyde, at den effektive rente stadig vil være høj.

Rentefrie lån

Er det så muligt at optage et hurtigt lån rentefrit? Ja, det er det faktisk! Gratis sms-lån (eller “gratis sms-lån”, som de undertiden kaldes) er rentefrie lån, der ikke kommer med nogen rente inden for en bestemt fastsat tid. For et par år siden forbød det svenske forbrugeragentur markedsføring af sms-lån som “gratis”. Årsagen er, at det blev betragtet som vildledende, da lånet naturligvis stadig skal tilbagebetales.

Ordet “gratis” henviser imidlertid ikke til det faktiske lånebeløb, men at hverken renter eller andre omkostninger tilføjes. Et sådant rentefri hurtiglån er normalt kun muligt for nye kunder med en bestemt långiver. Hvad du derefter tilbyder er nøjagtigt, hvordan det lyder som. Så længe du betaler alt inden for den fastsatte tid (ofte 30 dage), er der faktisk ingen andre omkostninger.