Spring til indhold

Lån uden sikkerhed 2023

Lån uden sikkerhed 2020

Søger du et lån uden sikkerhed, er du kommet til det rette sted. Vi har samlet Danmarks bedste lånudbydere, som kan tilbyde dig at låne penge hurtigt uden at du behøver stille sikkerhed.

Lån penge uden sikkerhed hos en af de lånudbydere der findes i listen herunder. Se hvad de forskellige låneudbydere tilbyder i forhold til samlet tilbagebetaling, ÅOP og løbetid. Alle lån er forskellige og du bør derfor vælge det, som passer bedst til dig, dine muligheder og dine behov.

Hvordan kan man låne penge uden sikkerhed?

Man kan få et kviklån uden sikkerhed på flere forskellige måder. Man kan for eksempel fremvise en lønseddel, der beviser at du hver måned har et ordentligt overskud til tilbagebetaling.

Du kan også vælge at stille sikkerhed for lånet i form af en kautionist, som kan være din vej til et lån uden sikkerhed. Men du skal være helt sikker på at vedkommende vil kautionere for dig, så personen kan betale på dine vegne – hvis du selv fejler.

Skulle du stå i en situation, hvor du ikke kan betale pengene tilbage, så kan du altid starte med at sælge nogle af dine ting. I programmet Luksusfælden er det ofte en udvej for at skaffe kontanter. Dog er det i de fleste tilfælde noget som eksperterne gør for at få nogle kontanter, som de kan forhandle med.

Bør man låne penge uden sikkerhed? Det kommer helt an på hvad du mener at du vil bruge pengene på. Hvis du tænker at du skal låne penge til at betale af på et andet lån, så er det bestemt en dårlig ide. Søger du i stedet et lån uden sikkerhed og dokumentation, for f.eks. at stikke af til Brasilien – så er det også en rigtig dårlig ide.

Gør dig dine overvejelser før du overvejer at låne penge. Med eller uden sikkerhed så skal et lån altid betales tilbage og koster i 99 ud af 100 tilfælde også en del i renter, gebyrer og de samlede kreditomkostninger.

At låne penge uden sikkerhed betyder, at du som låntager ikke tilbyder långiveren en pantelån som sikkerhed, hvis du ikke får tilbagebetalt lånet. 

Det modsatte er et lån, der er stillet med sikkerhed, såsom et realkreditlån. Der kan i værste tilfælde banken tage dit hus, hvis du ikke administrerer betalingerne. Dette resulterer i usikrede lån med højere renter end dem, der er givet med sikkerhed.

Lån uden sikkerhed blev tidligere kaldt blanke lån, men dette ord er næsten fuldstændigt erstattet af det mere naturligt klingende private lån . 

Normalt tages det private lån til forskellige typer privatforbrug. Du bestemmer selv, hvad du skal bruge pengene til, og behøver ikke at oplyse formålet med lånet.

Hvad kan man låne penge til?

Du kan sådan set selv bestemme hvad du vil låne penge til. Hos Vestor.dk blander vi os ikke.

Privatlån uden sikkerhed

Hvis du ønsker at låne penge uden sikkerhed, er private lån, også kendt som privatlån, og forbrugs de to primære lånetyper. Det private lån er det klassiske eksempel på et lån, som der ikke er nogen egentlig sikkerhed i ejendom eller lignende.

Det faktum, at du ikke behøver at stille sikkerhed for et privat lån, betyder, at du hurtigt kan få dine penge udbetalt, når du har indsendt din låneansøgning. Hvad långiver gør, når du ansøger, er at undersøge din økonomi ved at tage en kreditrapport.

Kreditoplysningerne viser blandt andet, hvilken indkomst du har, hvis du ejer en ejendom og om du har en betalingsanvisning. Hvis långiveren finder, at du skal få et lån, baseret på reglerne for udlån til forbrugere og deres egne retningslinjer, foretages betalingen straks.

Da långiver ikke har nogen reel sikkerhed at kræve, hvis du ikke betaler renter og afskrivninger, er der grænser for, hvor meget du kan låne med et privat lån. Retningslinjerne i branchen er, at det maksimale beløb er 600.000 kr. Din nuværende økonomi bestemmer, hvor meget du kan låne, så du muligvis ikke får et lån for nøjagtigt så mange penge, som du ønsker at låne.

Din nuværende økonomi er også afgørende for, hvilken rente du måtte betale. Jo bedre økonomi, jo lavere er renten.

SMS lån uden sikkerhed

SMS lån fungerer ligesom forbrugslån med hensyn til sikkerhed. Det er din nuværende betalingsevne, der er långiverens sikkerhed. Fordi et hurtigt lån handler om meget små beløb, har långiveren ikke særlig høje sikkerhedskrav.

Kort sagt er det meget lettere at få et hurtig lån uden sikkerhed end et forbrugslån. Med lavere sikkerhedskrav for lånet følger det imidlertid, at långiveren tilføjer et risikopræmie til lånet, hvilket gør lånet relativt langt dyrere end et forbrugslån. 

For sms lån eller et hurtigt lån uden sikkerhed er der heller ingen måde at opnå bedre betingelser ved at vise en god privatøkonomi.

Den grundlæggende viden, der sparer penge

For at minimere lånets omkostninger er det godt at have en grundlæggende forståelse af lånets struktur. De fleste mennesker forstår, at en effektiv rente er god til sammenligning af lån, men mere? Næsten alle usikrede lån (private lån uden sikkerhed) bruger livrente. 

Det betyder, at du tilbagebetaler lånet ved månedligt at betale et fast beløb svarende til løbetiden, dvs. indtil lånet er tilbagebetalt fuldt ud. Livrente gør det lettere at beslutte, om du har råd til at betale dette månedlige beløb, men det giver ikke rigtig en hurtig og nem forståelse af omkostningerne . 

Vi bruger ordet “sum” til den månedlige betaling, fordi det ifølge dets strenge definition ikke er en ren omkostning.

Amortisering og interesse

Hver månedlige betaling består af amortisering og renter . Tilbagebetaling er afdrag på lånet, og renterne er omkostningerne . Hertil kommer eventuelle gebyrer. De månedlige renteomkostninger vil altid være højere i begyndelsen af ​​perioden. I slutningen består den månedlige betaling for det meste af amortisering. Som allerede nævnt bruger de fleste lån livrente, men der er også lån med direkte amortisering . 

Kontokreditter er ofte roterende og tilbagebetales med et minimums månedligt beløb hver måned, hvilket betyder, at prisrapportering kræver et helt andet format end de andre.

Effektiv rente

En god måde at sammenligne lånene med hinanden er effektive renter . Det kan sammenlignes med prisen på sammenligning . Da de fleste ikke er matematikere og også har glemt skolematematik, er det let at glemme en betydelig del, når man sammenligner effektive renter:

Du skal sammenligne lånet på lige vilkår. Du kan ikke sammenligne et lån med en løbetid på 3 måneder med et lån med en løbetid på 12 måneder. 

Du skal sammenligne lånene på de samme vilkår. Hvis man skal være helt streng, skal der vælges mindst et års løbetid. Hvis du sammenligner med forskellige forhold, kan du højst bestemme, hvor aggressivt et lån er for din ordning. Det er dog vores egen måde at forklare forskellen og mere forståelse af dette, du finder i afsnittet om effektive renter for sms-lån .

Vælg den rigtige løbetid – ellers vil lånet være unødvendigt dyrt!

Du kan ikke spare penge ved at oprette lånet på en længere sigt, end du har brug for (på grund af lavere månedlig betaling) og “tilbagebetale hurtigere”. Det eneste, der sker, hvis du vælger en unødvendig periode, er, at du tilføjer en højere omkostning i begyndelsen af låneperioden.

Renter – Hvad koster et lån uden sikkerhed?

Således afhænger prisen på et lån hovedsageligt af, om du låner med sikkerhed eller uden sikkerhed. Ved at låne med sikkerhed kan du også forvente at låne til lavere renter, hvilket gør dit lån billigere.

Når du optager et lån, er det de rentesatser, der udgør omkostningerne ved lånet, og der er flere forskellige typer renter, du skal holde styr på. Ved at sammenligne lån kan du finde det billigste private lån.

Rentesatsen er en bestemt procentdel af det beløb, du har fået tildelt til at låne. Effektiv rente er den renteberegning, som du normalt bruger for at gøre det muligt for dig som låntager at sammenligne forskellige typer lån.

Ud over selve renten inkluderer den effektive rente alle omkostninger til lånet. Det vil sige omkostninger som installationsgebyr og avisgebyr. Det kan således siges at være den mest nøjagtige rente, da alle omkostninger er inkluderet, og det tæller altid omkostningerne i et år.

Problemet med effektive renter i kombination med korte lån, såsom sms-lån, er, at det derefter bliver meget højt, da sms-lån aldrig har en løbetid på op til et år. For længere lån er den effektive rente imidlertid den bedste rente, der skal anvendes, når man sammenligner forskellige lån.

Forskellige typer renter

For mange er renter langt den vigtigste faktor, når man sammenligner private lån. Alle ønsker et lån med lav rente, og den bedste måde at finde det på er at sammenligne banker og kreditfirmaer. Renten på usikrede lån kan variere meget. Rentesatser over 20% er ikke ualmindelige.

Imidlertid indstilles lånets rente individuelt, hvor en kreditcheck er grundlaget for, hvor meget rente, du modtager. Hvis du har en god kreditvurdering, har du bedre chancer for at få en lav rente.

Fast og variabel rente

Nogle gange har du muligheden for at vælge mellem en fast rente eller en variabel rente. Dette er især almindeligt, når det kommer til prioritetslån. En variabel rente ændres, efterhånden som den økonomiske situation på markedet ændres. Nogle gange går det op og undertiden går det ned.

En fast rente er en rente, der ikke ændres efter markedet. Når du optager dit lån til en fast rente, sættes renten til den procentdel, der gælder for den bestemte dag, og du vil være bundet til denne rente fra dagens dato, indtil lånet er tilbagebetalt.

Uanset om du skal vælge fast eller variabel rente er op til hver enkelt, der er virkelig ingen ret og forkert i den sag. Variable renter er normalt billigere end faste renter på grund af de rekordlave renter, vi har lige nu.

Privat lån til lav rente vs. til høje renter

Selvfølgelig er det altid mere gunstigt at tage et lån med en lav rente end at låne til en høj rente. Årsagen hertil er, at lavere renter er lig med en lavere procentdel af det lån, der skal betales.

Det kan dog være umagen værd at få en ekstra check, før du underskriver lånet med den laveste rente, og se på, hvordan de andre betingelser i låneaftalen ser ud.

Det er vigtigt at huske, at långivere, der tilbyder kunderne bedre rentebetingelser, kan have andre, lidt mere skjulte, faste gebyrer, hvilket betyder, at det månedlige gebyr i sidste ende kan være højere end den oprindeligt angivne rente. Disse gebyrer kan for eksempel være administrationsgebyrer, daglige gebyrer eller eventuelle rentepræmier og bøder, hvis du som kunde af en eller anden grund går glip af en betaling.

Så det kan være, at lån til lave renter ikke altid er den bedste mulighed i det lange løb, private lån med høje renter kan have mere gunstige betingelser. At tage tid til den sidste bold kan spare dig for penge! Fra det ovenstående er det nu klart, at det er meget vigtigt at være forsigtig, når man sammenligner de forskellige alternativer. Her på Privatlån.com kan du hurtigt og nemt sammenligne forskellige usikrede lån og lånerenter hos forskellige banker og långivere for at finde det billigste lån.

Effektiv og nominel rente

Der er to udtryk, der ofte dukker op, når vi diskuterer lånerenter. Disse vil vi nu give lidt mere klarhed i, de to udtryk er effektiv rente og nominel interesse. Kort sagt er den nominelle rente den rente, som långiveren tager for lånet, lånerenten. Det vil sige omkostningerne. Men det er den effektive rente, der er mere interessant.

Det er den effektive rente, du virkelig betaler. Den effektive rente inkluderer ting som gebyrer og lignende, hvilket øger omkostningerne. Den effektive rente kan undertiden se ganske skræmmende ud, fordi det ofte beregnes i et år i stedet for pr. Måned som den nominelle rente.

Den bedste måde for dig at få et klart billede af, hvor meget dit lån koster, er at se på de månedlige omkostninger for lånet og beregne derfra.

FAQ

Kan jeg ansøge om et privat lån til en renovering?

Ja, du kan ansøge om et privat lån og bruge pengene til at renovere dit hjem eller anden ejendom. Et privat lån er et usikret lån, hvilket betyder, at du kan bruge pengene til hvad du vil.

Hvordan kan jeg samle mine lån med et privat lån?

Hvis du allerede har flere mindre kreditter, kan du ansøge om et privat lån på det samlede beløb på dine tidligere lån. Hvis din låneansøgning er godkendt, kan du derefter bruge pengene til at afbetale dine små lån, som ofte har en højere rente end et privat lån. På denne måde sænker du dine månedlige omkostninger.

Hvornår ved jeg, om min låneansøgning er blevet behandlet?

De långivere, som Vestor.dk arbejder med, kommer ofte tilbage med svar på din låneansøgning samme dag som du ansøger. Dette gælder på hverdage. Når du ansøger om et privat lån online, kommer meddelelsen normalt til din e-mail.